TIFF NEWS
AWARDS 16th edition TIFF 2018 »   INTERNATIONAL FEATURE COMPETITION The jury composed by: Andrea Wink (Germany), Besnik Krapi (Kosovo), Marija Perovic (Montenegro) GOLDEN OWL - BEST FEATURE FILM Irina by Nadejda Koseva | Bulgaria | 2018 A strong story about surviving in unpleasant surrounding through female character that shows how we can forgive and find the hope at the end. Një historie të fuqishme mbi mbijetesën në një mjedis të pakënaqshëm përmes një personazhi femër, e cila tregon si mund të ... Newsletter 2018 »   Tirana International Film Festival is the most important cinematographic event that takes place in Albania. Not only because is the oldest and most experienced but also for the highest number of applications, selective films’ capability, the rich program, fascinating discoveries and premieres of the most important cinematic films’ market today in the world. For all mentioned reasons, Tirana International Film Festival after applying was qualified as Festival from  the  Academy of Art an... Programme 2018 » Competition: 1. FEATURE INTERNATIONAL COMPETITION (Feature - EYE on TIFF) 2. SHORT INTERNATIONAL COMPETITION (Live Action - Animation - Student - Video Art & Experimental) 3. DOCUMENTARY INTERNATIONAL COMPETITION (Feature - Mid - Short Lengths) 4. BALKAN COMPETITION (Feature - Short) 5. IN ALBANIAN COMPETITION Non Competition: 1. SPECIAL SCREENINGs 2. FOCUS ( For Another Dream May '68 - Oscar® Nominated Short films 2018 - OIPLA Animation Poland 2018 - IVAN ARGOTE Video Art) 3. PAN... Festival description » GENERAL INFORMATION Tirana International Film Festival, which is implemented by the Tirana Film Institute,  is the biggest and the oldest Film Festival in Albania, placed in the capital city Tirana. The Festival was created in 2003 (it was the first film festival after 1 decade of gap from the official state film festival organized during the communism regime until 1990). The Festival is internationally recognized and screens every year more than 200 movies of all genres (feature, short, fictio...
Friday, 14 December 2018
Staff - Tiff 2011
PDF Print E-mail

ORGANIZATOR
ALBANIA ART INSTITUTE
SKA-NDAL FILM PRODUCTION
NTV (Neser TV)

FESTIVAL PARTNER
ISTITUTO ITALIANO DI CULTURA
APULIA FILM COMMISSION
AMBASADA SPANJOLLE
SHOQATA PERTEJ BARRIERAVE

SPONSOR
IMPERIAL CINEMAS
SHTEPIA BOTUESE TOENA
HOTEL RESTAURANT BUJTINA E GJELIT
HOTEL NIRVANA
FREDERIKA DHE ARTI MARTESOR

Festival Director
Ilir Butka

Executive Director
Agron Domi

Festival Programmer
Agron Domi
Genc Permeti

Film Selection
Genc Permeti
Agron Domi

Secretary
Edit Llazani
Brilanda Bruci
Majlinda Gusho
Denisa Rusta

Event Coordinator
Albjon Bogdani
Ajet Rira
Rudina Buxheli

Graphic Design / Webmaster
Ergys Temali

Media Cordinator
Elian Tanini
Brunilda Zekthi

NTV Coordinator
Aksel Golemi

NTV Live event
Daniela Sula

Fiber network & internet
IT Tirana

 

Mirënjohje / Acknowledgment

Naim Jashari, Altin Prifti, Fatmir Toçi, Irena Toçi, Fulvia Veneziani, Vilma Llagami, Maddalena Pessina, Luigi Deluca, Agim Buxheli, Ana Mullanji, Ermil Mullanji, Bujar Leskaj, Gjergj Gjoshe, Rafaela Rica, Artur Nura, Ngajllim Mehmeti, Rezart Shehu, Anila Çuli, Gerland Kamberaj, Artan Malaj, Roland Sejko, Edmon Topi, Robert Aliaj Dragot, Fani Zguro, Tan Mesareja, Ejona Abasi, Rudi Prifti, Julian Canameti, Ervin Çoba, Aldi Karaj.

 

Një falenderim të sinqertë për të gjithë ata që kanë mbështetur TIFF-in në vite, kineastet e vendit dhe të huaj që nuk reshtin së sjelluri filmat e tyre, fansat e përhershëm dhe fansat e rinj që i bashkangjiten çdo vit festivalit. Falenderim për kontributin vullnetar të mjaft miqve të njohur dhe më pak të njohur, të gjithë atyre që janë motivi i vetëm që e mban akoma në jetë këtë aktivitet.

 

Festival Events

 

Festival Guests